Русия, заедно с партньорите си, ще продължи да полага усилия за защита на многополюсния световен ред“. Това заяви

...
Русия, заедно с партньорите си, ще продължи да полага усилия за защита на многополюсния световен ред“. Това заяви
Коментари Харесай

Захарова: Русия ще продължи да защитава многополюсния световен ред

„ Русия, дружно с сътрудниците си, ще продължи да полага усилия за защита на многополюсния международен ред “. Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова във връзка с идната 79-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, съобщи Анадолската организация.

„ Акцентът ще бъде подложен върху предложенията на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш за подсилване на системата за многостранно съдействие, в това число за реформиране на международната организация. В първия ден на събитието се възнамерява да бъде признат заключителният документ - „ Пакт за бъдещето “, както и приложенията към него - „ Глобален дигитален контракт “ и „ Декларация за бъдещите генерации “, сподели Захарова.

„ Русия поредно изхожда от необходимостта от адаптиране на Организация на обединените нации към актуалните действителности, чиято съществена присъща линия е образуването на многополюсен международен ред “, добави тя.

„ В същото време е от фундаментално значение реформите в действителност да са ориентирани към повишение на успеваемостта и престижа на Организацията; належащо е да се работи за възобновяване на централната координираща роля на Организация на обединените нации в международните каузи, която е разтърсена вследствие на опитите на груповия Запад да я принуди да „ танцува по неговата мелодия “, означи говорителката на дипломатическото ведомство.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР